Amethist

Deze informatie is niet wetenschappelijk bewezen. De informatie komt van vele ervaringen van vele mensen. Edelstenen en mineralen zijn nooit een vervanging van medische hulp en behandeling!

Amethist Betekenis: alles wat u moet weten - werking en gebruik

Wat is Amethist?

Amethist is een paarse variant van kwarts. Het maakt deel uit van het hexagonale kristalsysteem. Amethist is een halfedelsteen met een glasachtige glans. Het komt vaak in de kleuren violet en paars. De werking van Amethist is bescherming, zuivering, mindering in stress, harmonie, mindering in hoofdpijn.

Hardheid: 7
Chemische formule: SiO2(Ti4+, Fe3+)
Sterrenbeeld: vissen en waterman

Veelgestelde vragen over amethist:

Hoe kan je Amethist opladen?

Amethist houdt ervan om af en toe opgeladen te worden. Een van de beste manieren om je Amethist op een veilige manier op te laden, is door hem een paar uur in het licht van de maan te plaatsen. Je kunt het ook achterlaten in het gezelschap van andere opladende edelstenen zoals bergkristal en seleniet.

Hoe weet je of Amethist echt is?

Je kunt zien of je Amethist echt is door te kijken naar de kleur van de steen. Een echte Amethist zal variaties in kleur hebben in plaats van één blokschaduw te zijn. Een echte Amethist heeft ook draden en onzuiverheden onder het oppervlak. Als je luchtbellen in de edelsteen ziet, kan dit erop wijzen dat je Amethist van glas is en waarschijnlijk nep.

Is Amethist water veilig?

Omdat Amethist hoog scoort op de hardheidsschaal (7) en een variëteit van kwarts is, wordt het beschouwd als relatief water veilig. Dit betekent dat het een tijd in het water kan liggen zonder dat er schade aan de edelsteen wordt toegebracht. Bij alle kristallen wordt echter aanbevolen om langdurige blootstelling aan water en zout water te beperken.

Waar wordt Amethist gevonden?

Amethist wordt over de hele wereld gevonden en wordt op veel internationale locaties gedolven. Enkele populaire plekken voor Amethist zijn Brazilië, Sri Lanka, Uruguay en Siberië. Je kunt Amethist ook vinden in Canada, Frankrijk, Myanmar, Marokko en ook op andere plaatsen.

Waar plaats je Amethist op het lichaam?

Als je Amethist wilt gebruiken om je kruinchakra te openen, kun je deze dicht bij (of op) de bovenkant van je hoofd plaatsen. Je kunt de Amethist steen ook als oorbellen dragen om de kruinchakra en het openen van het derde oog te stimuleren. Het dragen van een Amethist als ketting om de nek of als armband of ring kan je ook helpen gezegend te blijven met de rustige energie die deze edelsteen met zich meebrengt.

Wat doet Amethist spiritueel?

In spirituele zin heeft Amethist grote kruinchakra-energie. De kruinchakra is een van onze meest spirituele chakra's omdat het verantwoordelijk is voor al dat hogere springen en leren. Wanneer onze kruinchakra open is, kunnen we verbonden blijven met de wijdere wereld en onze oren afstemmen om aandachtig te luisteren naar de berichten die het universum te delen heeft. Het kan ons ook helpen om verbinding te maken met onze intuïtie en te werken aan innerlijke wijsheid. Het kan ook helpen onze geest te beschermen tegen psychische aanvallen en emotionele manipulatie.

Hoe kan je Amethist schoonmaken?

Als je je Amethist  snel wilt reinigen, laat je hem gewoon even onder water om een energetische ontlading te stimuleren. Andere manieren om je Amethist te reinigen zijn onder meer door de steen te besmeuren met palo santo of salie en om klankbaden en gongs te gebruiken. Je kunt het ook in de aanwezigheid van andere reinigende en opladende kristallen laten staan, zoals seleniet en bergkristal.

Hoe kan je mediteren met Amethist?

Er zijn veel manieren om met Amethist te mediteren en een beroep te doen op zijn spirituele energie. Je kunt ermee mediteren om je kruinchakra te openen door de edelsteen tijdens de meditatie op of rond je hoofd te plaatsen. Je kunt een crystal grid maken met Amethist en jezelf in het midden plaatsen. Je kunt je Amethist vasthouden terwijl je mediteert om het je angsten te laten absorberen en je dromen te voeden.

Hoe zeldzaam is Amethist?

Amethist is een van 's werelds meest populaire en geliefde edelstenen. Hoewel het wordt beschouwd als een van de zeldzaamste leden van de kwartsfamilie, wordt het over de hele wereld in overvloed gevonden, omdat het op veel plaatsen wordt gedolven.

Wat zijn de helende eigenschappen van Amethist?

Amethist heeft veel helende eigenschappen die het lichaam, de geest en de ziel voeden. Als het gaat om het genezen van het lichaam, doet Amethist wonderen met het immuunsysteem en kan het ook helpen bij het verlichten van spanning en hoofdpijn en het aanmoedigen van een herstellende slaap. Mentaal kan Amethist zorgen en angsten wegvagen en kan het je aanmoedigen om helder te denken en te vertrouwen op je innerlijke wijsheid. Spiritueel kan Amethist de kruinchakra openen en je verbinden met hogere energieën.

Kan Amethist in de zon staan?

Amethist kan het goed doen in de zon, maar te veel blootstelling kan ertoe leiden dat het zijn paarse kleur verliest. Omdat Amethist bestaat uit silicium en zuurstof en ijzer, kan het in het zonlicht of UV-licht de kleur laten vervagen, vooral wanneer de steen in kwestie een diepere, donkerdere tint violet is.

Hoe oud is Amethist?

Amethist bestaat al heel lang. Het verhaal en de mythologie dateren zelfs uit het oude Griekenland en andere oude beschavingen. Ze vierden de paars getinte edelsteen sinds 25.000 voor Christus. In de oude wereld werd Amethist ook beschouwd als een van de belangrijkste edelstenen.

Welke geboortemaand is Amethist?

Amethist is gekoppeld aan de geboortemaand februari. Deze paars getinte edelsteen is een uitstekend cadeau voor iedereen die in deze maand is geboren. Het is ook gekoppeld aan de sterrenbeelden vissen en waterman.

Welke chakra helpt Amethist?

Amethist is een edelsteen van de kruinchakra. Wanneer onze kruinchakra open is, zijn we in staat om verbinding te maken met de boodschappen van de kosmos en universum, groter beelddenken en vertrouwen in onze eigen wijsheid te vinden. Amethist maakt ook gebruik van het derde oog chakra, wat ons helpt onze intuïtie te wekken en die innerlijke wijsheid uitnodigt om te stromen.

Waar zet je je Amethist?

De beste plaats om Amethist te plaatsen is op het lichaam in de vorm van sieraden, zodat je zijn kalme energie overal mee naartoe kunt nemen. Als je Amethist in huis wilt halen, kun je het in de slaapkamer plaatsen voor een betere nachtrust. Je kunt het ook in elke kamer of ruimte plaatsen die verband houdt met spanning of hoge energie, zodat het zijn liefdevolle balans brengt en de situatie tot rust en harmonie brengt.

Kan ik Amethist elke dag dragen?

Amethist is een geweldige edelsteen om elke dag te dragen. Omdat deze steen gedrenkt is in sereniteit, kan hij je elke minuut van de dag kalmerende helende vibes geven. Het leven kan stressvol en vol chaos zijn, maar wat er ook gebeurt, deze edelsteen helpt je stabiel, verbonden en zo koel als een komkommer te blijven, wetende dat je wijsheid, intuïtie en het grotere goed altijd een handje zullen helpen.

Welke energie heeft Amethist?

Amethist heeft een zeer kalmerende energie. Het is een steen die weet hoe te balanceren, kalmeren en je terug te brengen naar het spirituele centrum. Voor degenen die worstelen met spanning, slapeloosheid, angst en andere spiraalvormige gedachten - Amethist is een uniek helende edelsteen die verlichting kan bieden.


Wat voor soort steen is Amethist?

Amethist komt van metamorfe of stollingsgesteenten. Het wordt niet vaak gevonden in afzettingsgesteenten, omdat dit soort gesteenten niet de juiste omstandigheden of de noodzakelijke chemicaliën hebben om amethist te vormen. Amethist wordt gevormd wanneer de juiste mineralen en water elkaar ontmoeten in de uitgeholde plaatsen van deze rotsen en tijd nodig hebben om zich te vormen. Amethist is een lid van de kwartsfamilie.

Hoe kan je een Amethist cluster  gebruiken?

Amethist clusters komen met fijne energie en de beste manier om ze te gebruiken is om ze gewoon in huis te plaatsen. Door ze op je nachtkastje te plaatsen, breng je ontspanning in de ruimte. Het plaatsen van een Amethist cluster in uw werkruimte kan helpen bij helder denken en creativiteit. Door het in een gedeelde ruimte te plaatsen, breng je harmonie in huis.

Is zwarte amethist zeldzaam?

Er is geen zwarte Amethist, maar er is Amethist die zo donker van kleur lijkt dat het als zwart kan worden beschouwd. Deze steen heeft een zeer diep paars zwartachtige kleur en een aardende energie. Het heeft insluitsels van hematiet die het een zwarte kleur geven. Het is zeldzaam om dit soort Amethist te vinden en het wordt vaak gedolven in Uruguay en Brazilië.

Wat is lusaka-amethist?

Lusaka Amethist wordt beschouwd als een van de beste vormen van Amethist. Het wordt gewonnen in Afrika en heeft een echt levendige dieppaarse kleur die om de juiste redenen de aandacht trekt. Deze versie van Amethist voegt ook blauwe en rode tinten toe aan de mix - waardoor deze vorstelijke en koninklijk ogende steen nog meer diepte en verrukking krijgt.

Wat is Russische Amethist?

Russische Amethist is een van de hoogste soorten Amethist. Het komt uit de Siberische mijnen en heeft flitsen van schitterende kleuren in de kleuren diep paars, blauw en rood. Deze edelstenen zijn van nature gedolven en zijn zeer zeldzaam en worden daarom als zeer gewild beschouwd.

Hoe duurzaam is Amethist?

Amethist is een vrij duurzame edelsteen. Het meet een 7 op de hardheidsschaal, waardoor het dichter bij een diamant ligt in termen van duurzaamheid dan bij een zachtere steen zoals calciet. U kunt Amethist zonder al te veel zorgen dragen en doorgaan met uw dagelijkse bezigheden zonder de stress van het afbrokkelen of kraken van uw edelsteen.

De favoriete steen van iedereen

Verbindt met het spirituele en goddelijke

Voor degenen die willen weten hoe amethist te gebruiken bij genezing; deze krachtige en mooie steen zal zeker iedereen van hun stoel blazen en iedereen die haar draagt tegelijkertijd prachtig geaard achterlaten. De brug die met het goddelijke verbindt - de betekenis van Amethist is lang synoniem geweest met spiritualiteit en is beroemd om zijn associatie met zowel het derde oog als de kruinchakra.

Door de afstamming van deze lichtgevende steen te volgen, vieren oude beschavingen het amethist kristal sinds 25.000 voor Christus. Van de Grieken tot de Romeinen en zelfs de Egyptenaren, iedereen werd aangetrokken door de diepe genezende krachten die de amethist steen uitstraalde.

Van de ijs verwoeste hoeken van Siberië tot de zwoele regenwouden van Brazilië, Amethist is over de hele wereld te vinden. Amethist betekent 'niet bedwelmd' en komt van het oude Griekse woord - Amethistos. De Grieken, die de aardende ontroering van de steen herkenden, dachten dat ze het kristal konden gebruiken om hen te beschermen tegen bedwelming en dat het dragen van amethist zou voorkomen dat ze dronken op de grond zouden vallen. (haha)

Afgezien van goden en godinnen, schoot de betekenis van Amethist door. Dronken gedrag wordt vaak geassocieerd met een modderige geest, hoge emoties en onhandige beslissingen. Als tegengif hiervoor wordt Amethist daarom geassocieerd met kristalheldere helderheid, diepe contemplatie en een gevoel van controle over het leven.

Voor degenen die merken dat ze ook aangetrokken worden door de zachte paarse en lavendelkleurige tinten van deze kristal, laten we een beetje dieper graven en alle geheimen van de amethist steen ontrafelen, zodat iedereen de vruchten kan plukken van het brengen van prachtige edelstenen in hun leven..

De Amethist schittert over het hele spectrum; deze paarsachtige steen kan lichtroze van tint zijn of zo diep en violet als een droom. Het mineraal kwarts is zelden een constante kleur, één steen kan een hele reeks verschillende tinten bevatten en om deze reden wordt het beschouwd als een van de mooiste kristalkwarts ter wereld. Amethist kan veranderen met de opkomst en ondergang van het licht of wanneer het bij verschillende temperaturen wordt geplaatst. 

Op fysiek niveau wordt Amethist ook geassocieerd met gezonde cel regeneratie, het stimuleren van rustgevende slaap en het bevorderen van de hormonale balans. Omdat Amethist helpt het metabolisme in balans te brengen, vindt het lichaam zijn innerlijke harmonie en wordt het niet te gek op de cortisol productie - wat stress en spanning vermindert. Samen met dit alles zorgt de paarsachtige tint van Amethist er ook voor dat lichaam, geest en ziel gereinigd en ontgift blijven. Voor degenen die worstelen met een warrig hoofd of migraine, kan Amethist ook helpen dat op te ruimen.

Voor degenen die moeite hebben om minder te alcohol drinken, moedigt Amethist de drager aan om nuchter te blijven. Het is een steen die eraan herinnert dat heldere gedachten en een evenwichtig hoofd nodig zijn om de juiste keuzes in het leven te maken en dat door de geest te vertroebelen, het lastig kan zijn om het pad te zien dat het meest logisch is.

Een boost voor het immuunsysteem; de Amethist edelsteen staat ook bekend om zijn vermogen om het lichaam te helpen fit te worden en kwalen en ziekten af te weren die de gezondheid en het welzijn van een persoon schaden. Door het bloed een zuiverend karakter te geven en stress- en angstniveaus te verminderen, krijgt het immuunsysteem een boost, wat betekent dat alles, van het ademhalingssysteem tot de huid, meer vermogen kan krijgen om te genezen.

Voor degenen die de fysieke uitdaging hebben om in een heerlijke rustgevende slaap te vallen, kan het hebben van een Amethist in de buurt tijdens de slaapuren er ook voor zorgen dat de drager niet de hele nacht wakker blijft. Een steen die bekend staat om het helpen van de strijd tegen slapeloosheid.

Op een basisniveau staat Amethist bekend om het brengen van een gevoel van rust en duidelijkheid in onze chaotische wereld. Degenen die Amethist in de buurt houden, zullen merken dat ze zich op een opbeurende manier getroost, geaard en gekalmeerd voelen. Omdat Amethist de emoties centreert, kan het een prachtige hulp zijn bij herstel voor degenen die lijden aan de overweldigende emoties die gepaard gaan met verdriet en verlies. Dankzij zijn goddelijke spiritualiteit is het een geweldige steen om mensen eraan te herinneren het onbekende niet te vrezen.

Amethist herinnert ons eraan dat er in spiritualiteit ook balans is - het gaat niet alleen om het omzeilen van het negatieve en denken dat spiritueel ontwaken alleen tot positief denken leidt, maar ook om de duisternis te herkennen en te eren zonder het voor altijd in het hart te houden.

Door meditatie te koesteren, een goede nachtrust aan te moedigen, de spinnenwebben op te ruimen en ons te helpen onze diepere paden door het leven te ontdekken, bevordert Amethist een diepe transformatie in ons leven.

Voor degenen die worstelen met van het nemen van beslissingen, kan Amethist ook helpen om de innerlijke kracht te benutten die nodig is om keuzes te maken die voor het individu werken. Het leven brengt allerlei uitdagingen met zich mee en dit kan mensen soms in een staat van bevriezen brengen, niet zeker welke kant ze op moeten. Amethist herinnert de drager er zachtjes aan dat niet alles verloren is en dat ze het innerlijke zicht, de kennis en de wijsheid hebben die ze nodig hebben om een pad te kiezen om naar beneden te lopen.

Voor degenen die de neiging hebben om een beetje heethoofdig te zijn in ruzies, kan Amethist ook helpen om de drager terug te brengen naar een kalme en beheerste gemoedstoestand. Het is een geweldige steen om te helpen bij de dynamiek van familie en relaties, omdat het een evenwichtig hoofd ondersteunt en uit een plaats van liefde komt.

Voor degenen die hoger willen springen in hun spirituele ontwaken, is Amethist een van de belangrijkste stenen in het pakket. Het wordt sterk geassocieerd met het kruinchakra en er wordt zelfs gezegd dat het de kloof tussen het fysieke en het spirituele rijk overbrugt.

Het derde oogchakra staat bekend als een van de krachtigste intuïtieve hulpmiddelen in het pakket. Iedereen heeft de gave van intuïtie, het gaat erom hoe ze die benutten. Terwijl Amethist het derde oog ontwaakt, laat het het zesde zintuig tot leven komen. In de oosterse filosofie wordt gezegd dat het derde oog het spirituele centrum van iemands bestaan is. Het is ook verantwoordelijk voor hoe mensen de werkelijkheid waarnemen en hoe open ze zijn om de deur te openen en naar spirituele verlichting te stappen. De kleur die wordt geassocieerd met het derde oogchakra is indigo, wat ook verband houdt met de kleur van amethist. Wanneer het derde oog chakra geblokkeerd is, kunnen mensen worstelen met gevoelens van depressie en angst, en misschien het gewicht van cynisme zwaar op hun ziel voelen. Door het derde oog te laten ontwaken, kan men intuïtie wekken, hun innerlijke wijsheid laten stromen en de sprankeling terug uitnodigen tot hun verbeelding.

De paarse Amethist maakt zijn verbinding met het sterrenbeeld voor vissen. Geassocieerd met de maand februari; een kalender die overloopt van liefde en de kille wind van het einde van de winter.

De paarse zachte energie is een dromerige match voor de aard van de Vissen. Degenen met creatieve geesten, diepe empathie en een voorliefde voor het spirituele. De genezende krachten van Amethist maken gebruik van dat alles en nog veel meer. Maar soms is de grootste kracht ook de grootste zwakte. Met een hoge mate van empathie kunnen Vissen soms meer bijten dan ze zouden moeten kauwen en kunnen ze zichzelf verdrietig en opgebrand voelen. Het hebben van deze edelsteen aan hun zijde zorgt ervoor dat hoewel een luisterend oor prima is, ze zich niet verliezen in de valkuilen van de problemen van anderen, maar geestelijk gegrond blijven op hun eigen reis.

Vissen worden geboren onder de planeet Uranus, een planeet die bekend staat als vooruitstrevend. De god van de lucht en de hemel, Uranus, draait helemaal om het omarmen van de vonk van intuïtie, ja zeggen tegen verlichting en het naar voren stappen in individuele vrijheid. Het hebben van de Amethist dient om de geest te beschermen en aan te moedigen en dient als een herinnering dat hoewel verandering altijd moet worden omarmd, het moet worden gedaan met helderziende ogen en de gave van verlichting.

Amethist is de geboortesteen voor Watermannen. Degenen die zijn geboren onder het teken Waterman, staan bekend om hun diepzinnige, hoge intellectueel niveau en omdat ze niet bang zijn om hun assertieve aard te gebruiken. Hoewel ze de reputatie hebben een beetje te analytisch en misschien een beetje kil te zijn, is de Amethist een geweldige metgezel als het gaat om het balanceren van de waterdragers door zijn kalme communicatieve vaardigheden naar de tafel te brengen en Watermannen uit te nodigen om het beste van hun natuur.

Andere stenen die goed samengaan met Amethist zijn Toermalijn voor het versterken van die beschermende energie. Rozenkwarts kan ook een geweldige aanvulling zijn op Amethist, omdat het echt kan bijdragen aan die liefdevolle sfeer. Amethist en Aquamarijn brengen ook waarheid, rust en balancerende stroom en vormen een prachtig partnerschap voor degenen die echt hun creatieve kant willen aanboren.

Omdat kristallen energie verzamelen, is het belangrijk om ze helder en schoon te houden, zodat ze niet uit balans raken. Als prachtige absorberende sponzen kunnen helende kristallen hun deuntje veranderen om te trillen met de frequentie die het heeft opgepikt tijdens het gebruik. Om dit te herstellen kan je een amethist schoonmaken en opladen.

Deze informatie is niet wetenschappelijk bewezen. De informatie komt van vele ervaringen van vele mensen. Edelstenen en mineralen zijn nooit een vervanging van medische hulp en behandeling!