Tijgeroog

Deze informatie is niet wetenschappelijk bewezen. De informatie komt van vele ervaringen van vele mensen. Edelstenen en mineralen zijn nooit een vervanging van medische hulp en behandeling!

Tijgeroog Betekenis: alles wat u moet weten - werking en gebruik

Wat is tijgeroog?

Tijgeroog is een lid van de chalcedoon mineraalklasse. Het heeft een zijdeachtige glans en een ondoorzichtige transparantie. Tijgeroog is gewoonlijk een metamorf gesteente dat wordt geleverd in roodbruine tinten met ijzeren strepen. De betekenis van tijgeroog is zelfvertrouwen en innerlijke kracht, aandacht, overprikkeldheid, helderheid, ogen en oren

Hardheid: 7  
Chemische formule: SiO2
Sterrenbeeld: steenbok, leeuw en tweeling

Veelgestelde vragen over tijgeroog

Hoe kan je tijgeroog reinigen?

Je kan tijgeroog reinigen door het een paar minuten onder water te laten lopen. Je kunt je tijgeroog ook in het licht van de maan laten staan. Als je je tijgeroog op een niet-invasieve manier wilt reinigen, kun je het in de rook van salie, palo santo of wierrook laten staan.

Hoe tijgeroog opladen?

Als aardse steen laat tijgeroog zich graag opladen door Moeder Aarde zelf. Je kunt je tijgeroog in aarde begraven om hem 'terug te laten wortelen naar het midden'. Je kunt je tijgeroog ook in de aanwezigheid van andere kristallen plaatsen die bekend staan om hun oplaadvermogen - stenen zoals seleniet en bergkristal.

Waar is tijgeroog goed voor?

Tijgeroog is goed voor het vergroten van je zelfvertrouwen en kracht en staat bekend als de steen van moed. Het is een wortel- en sacrale chakra-steen, wat betekent dat het je helpt om te aarden, een veilige en sterke basis op te bouwen en je motivatie weer te vinden. Het is ook goed in het afweren van negatieve energie.

Kun je tijgeroog in water doen?

Ja, tijgeroog is een sterke en duurzame steen en kan in water worden geplaatst. Het heeft een hardheid van ongeveer 6.5-7 op de schaal van Mohs, wat betekent dat het water en andere elementen kan verdragen. Het kan ook in zout water worden geplaatst, hoewel het niet wordt aanbevolen om edelstenen of kristallen gedurende lange tijd in zout water te hebben.

Hoe weet je of je tijgeroog echt is?

Trouw aan zijn naam, zou een tijgeroog een kattenoogeffect moeten hebben als je hem tegen het licht houdt. Deel uitmaken van de kwartsfamilie en een cabochon zijn, betekent dat het kantelen van de steen onder licht ervoor moet zorgen dat de gele band eruitziet alsof hij beweegt. Echte tijgeroog heeft ook een glanzend glasachtige glans en een zilverachtige tint wanneer het tegen het licht wordt gehouden. Het moet ook harder zijn dan glas.

Welk chakra is tijgeroog?

De tijgeroog is een wortelchakra-steen, maar is ook verbonden met het sacrale chakra en het zonnevlechtchakra. De wortelchakra is een van onze belangrijkste fundamentele chakra's omdat het bepaalt hoe veilig en zeker we ons in de wereld voelen. De solar plexus chakra is verantwoordelijk voor ons gevoel van eigenwaarde en de sacrale chakra is de thuisbasis van emotie, stimulatie en creativiteit.

Hoe kan je tijgeroog schoonmaken?

Houd je tijgeroog fysiek en energetisch schoon door hem onder lauw water te laten lopen. Als je het goed wilt schrobben, kan een zachte borstel en milde zeep helpen. Je kunt je tijgeroog ook spiritueel reinigen door het in aarde te begraven, in maanlicht te plaatsen en het in te smeren met salie of palo santo.

Waar is tijgeroog van gemaakt?

Tijgeroog is een variëteit van kwarts. Het is een lid van de chalcedoonmineraalklasse en wordt gevormd door crocidoliet te veranderen. Het ontleent zijn gouden essentie aan ijzeroxide. Het is ook samengesteld uit limoniet en riebeckiet.

Is tijgeroog een beschermende steen?

Ja, tijgeroog is een beschermende steen. Traditioneel werd deze edelsteen gedragen als een amulet om het kwaad af te weren. Het staat bekend om zijn bescherming tegen negatieve energieën en omdat het ook een aardende steen is, kan het helpen om de wortelchakra te zuiveren, zodat je je veiliger en zekerder kunt voelen in deze wereld.

Is tijgeroog veilig?

Tijgeroog is een zeer veilige steen en weinigen zullen een reden vinden om deze goudbruine edelsteen niet in hun leven te verwelkomen. Er zijn momenten waarop u zich opgewonden kunt voelen door de energie van het tijgeroog (zoals wanneer u probeert te slapen). Als je gevoelig bent voor zijn energie, kun je hem tijdens rustperiodes afdoen.

Kan tijgeroog in de zon gaan?

Tijgeroog is een steen die wordt geregeerd door de zon en mars. Het is een vrij winterharde en donkere steen, dus als hij in de zon staat, zou hij niet veel problemen moeten hebben. U moet echter alle blootstelling van kristallen aan de zon tot een paar uur beperken om dramatische temperatuurschommelingen te voorkomen.

Hoe wordt tijgeroog gevormd?

Wanneer een kwartsgesteente crocidoliet scheuren heeft en water onder het oppervlak sijpelt, leidt dit tot kwartsgroei op deze scheuren. Hetzelfde proces van scheurvorming en groei vindt opnieuw plaats en creëert banden van kwarts met diagonale crocidoliet vezels. Wanneer een deel van het ijzer in de crocidoliet oxideert, leidt dit tot goudbruine tinten en krijgen we tijgeroog.

Is tijgeroog giftig?

Hoewel tijgeroog sporen van blauw asbest en silicose kan bevatten, is het geen giftig of gevaarlijk kristal om te dragen. Kristallen zijn volkomen veilig voor degenen die ze dragen, eventuele problemen die zich kunnen voordoen, doen dit alleen wanneer ze worden vermalen en het stof gedurende langere tijd wordt ingeademd.

Waar tijgeroog plaatsen?

Omdat tijgeroog een lagere chakra-steen is, is het geweldig om de edelsteen op je wortelchakra, je sacrale chakra of je zonnevlechtchakra te plaatsen om blokkades te verwijderen. Je kunt tijgeroog ook op het lichaam dragen in de vorm van sieraden om de energie en intentie altijd bij je te dragen.

Waar plaats je tijgeroog in huis?

Als geweldige beschermstenen is het gebruikelijk om tijgeroog in deuropeningen of ingangen van uw huis te plaatsen. Dit helpt slechte energie op afstand te houden en zorgt ervoor dat uw ruimte heilig blijft. Je kunt het ook in kantoorruimtes of kamers plaatsen waar vaak beslissingen worden genomen, omdat het een steen is die moed en besluitvorming aanmoedigt.


Traditioneel gebruikt om vloeken af te weren
Ooit beschouwd als kostbaarder dan goud
De kracht en moed van de koningin van de jungle

Bijnaam The Shapeshifter, nodigt de aardse rijke en nieuwsgierige edelsteen van tijgeroog de drager uit om hun innerlijke kracht, persoonlijke wilskracht te omarmen en een beroep te doen op de krachten van bescherming. 

Gekleurd met gouden banden, zandvlekken en inktzwarte en bruine vlekken - de wilde kracht en energie die in deze steen te vinden is, staat buiten kijf. 

Traditioneel werd de Tijgeroog-edelsteen gedragen als een beschermend amulet tegen de krachten van het kwaad. Er werd gezegd om vloeken af te weren en de drager te beschermen tegen slechte wensen. Maar naast de kracht van bescherming, wordt de tijgeroog geleverd met een hele reeks genezende eigenschappen.

Van de grote landen van Zuid-Afrika, de kruideneilanden en tuimelende theeplantages van India, en de dorre eindeloze outback van West-Australië, wordt tijgeroog gedolven op plaatsen waar hitte, droge lucht en een gevoel van wildernis hoogtij vieren. Het wordt gevormd door crocidoliet te veranderen, behoudt zijn mineraalrijke stemmingen en ontleent zijn gouden bolkleurenschema aan ijzeroxide. 

In de 16e eeuw was Tijgeroog zo zeldzaam dat het werd beschouwd als een element dat zo kostbaar was, dat het zoveel meer waard was dan goud.
De verhalen achter tijgeroog zeggen dat de Egyptenaren hard vielen voor de iriserende stralen van de tijgeroog steen, ze geloofden dat het goddelijke visie uitdrukte en het zelfs als een steen zouden gebruiken om de ogen te vertegenwoordigen bij het creëren van grote goden. Het werd ook gebruikt als een beschermend amulet op de borstplaten van Romeinse soldaten in de strijd.

De oorsprong van de naam van de edelsteen is geen toeval en gaat verder dan een simpele verwijzing naar een kleurenschema. De tijger is de ware koningin van de jungle: sterk, moedig en altijd klaar om toe te slaan. De geest van de tijger herinnert ons aan het belang van oerinstincten en het accepteren van het schaduwzelf om uit de jungle te sluipen en in het licht te staan. Het spoort mensen aan om alle kanten van zichzelf te accepteren; van speelse pose tot roofdier en beschermer, want het leven is onvoorspelbaar en persoonlijke kracht is nodig om te floreren.

Verbonden met zowel de wortel- als de sacrale chakra, wordt de tijgeroog steen geleverd met een overvloed aan glorieuze helende eigenschappen en voordelen die helpen om fysiek en emotioneel welzijn in één beweging in evenwicht te brengen. Tijgeroog is meer dan alleen een mooi gezicht, het dient als een herinnering om innerlijke kracht te benutten, een beetje hoger te staan en te stoppen met het saboteren van het zelf omdat al het licht en de liefde die nodig is al binnenin is opgeborgen. In plaats van zich te verstoppen, draait het bij tijgeroog om het naar de oppervlakte brengen van prachtig zelfvertrouwen. 

Brengt het endocriene systeem in evenwicht
Goed voor seizoensgebonden affectieve stoornis
Boordevol vitaliteit en altijd klaar om iemand uit een dip te trekken, 
Verwijdert negatieve energie
Bouwt zelfvertrouwen en eigenwaarde op
Wast negatieve energie weg, graaft diep in de wortelchakra en laat zelfvertrouwen stijgen met het Tijgeroog-kristal. Deze steen heeft veel emotionele helende eigenschappen en helpt de drager sterk, gecentreerd en verbonden te blijven met zijn kern, ongeacht de chaos die hem omringt. Wanneer je je geblokkeerd voelt, kan de energie van tijgeroog ook dwars door dat gebrek aan motivatie heen snijden en de focus helpen verleggen door een actievere benadering van het leven aan te moedigen

Door die veilige en sterke basis te bouwen, energie op de juiste manier te richten en de stralende, zonnige warmte van de steen op te nemen, kunnen degenen die ruimte maken voor tijgeroog in hun leven ontdekken dat nieuw vertrouwen hen overhaalt en hen helpt te rijden voor succes. 

Tijgeroog kan helpen om tal van verschillende relaties te genezen. Het kan niet alleen helpen bij het positief overwinnen van een laag zelfvertrouwen om de relaties met het zelf te versterken, maar het kan een handje helpen als het gaat om lastige emotionele banden met financiën en geld. Voor degenen die worstelen met eigenwaarde en daarbij geldproblemen opstapelen, werkt Tijgeroog om deze beperkende overtuigingen te ontrafelen en giftige energie op te ruimen rond de dingen in het leven die vaak dienen om mensen een veilig gevoel te geven.

Voor degenen die wat hulp nodig hebben met hun lagere chakra's, is tijgeroog een geruststellende metgezel. De wortelchakra, de zonnevlechtchakra en de sacrale chakra werken allemaal in harmonie met deze aardse steen. Dit zijn de veiligheids- en krachtchakra's, waar mensen zich geaard voelen, verbonden met de aarde onder hun voeten en stabiel genoeg in deze wereld om hoger te springen en diepere niveaus van spiritueel bewustzijn te verkennen. Zonder een solide basis voor deze chakra's kan het lastig zijn om je zelfverzekerd en op je gemak te voelen, omdat ze actief bijdragen aan het vasthouden van mensen.

De tijgeroog-edelsteen is een match voor diegenen die op zoek zijn naar een snufje midzomermagie als het gaat om hun geboortesteen. Tweelingen zullen veel vreugde vinden in de gouden steen, als van nature creatieve mensen, deze steen is geweldig om fantasierijke blokkades te verschuiven. Het helpt ook bij het nemen van fijne beslissingen, perfect voor de Tweeling die soms op het hek zit te wachten tot iemand anders de juiste keuze maakt. Tweelingen staan er ook om bekend snel van begrip te zijn en klaar om te praten, maar kunnen zich soms ook rusteloos en angstig voelen op hun plaats, ze beheersen de controle maar zijn vrij om met de stroom mee te gaan. Deze tegenstrijdige tweelingkant van hun persoonlijkheid wordt prachtig uitgebalanceerd door de aardende en stabiliserende vibes van deze geelbruine steen.

Steenbok en Leeuw kunnen ook geweldig gebruik maken van tijgeroog. De planeet die nauw is uitgelijnd met tijgeroog is Mercurius, die zijn gewicht en verwondering met zich meebrengt, aangezien de luchttekens vaak de grondkracht van de aarde nodig hebben om ze vast te houden in plaats van weg te drijven in de wind van verandering.

Gekoppeld aan Moeder Aarde, de natuurlijke wereld, de grond onder de voeten en de oeroude geesten van bescherming, is de tijgeroog een waardige keuze voor diegenen die graag sterkere krachten willen aanboren. Voor degenen die de behoefte voelen om wat hoger te staan, hun stem wat luider te verheffen en de zelfverzekerdheid hebben om naar voren te stappen en in hun eigen licht te stappen, kan de gouden bol van deze rijke en legendarische steen de perfecte talisman zijn om helpen je daarheen te brengen.