Bergkristal

Deze informatie is niet wetenschappelijk bewezen. De informatie komt van vele ervaringen van vele mensen. Edelstenen en mineralen zijn nooit een vervanging van medische hulp en behandeling!

Bergkristal betekenis: alles wat u moet weten - werking en gebruik

Wat is bergkristal?

Bergkristal wordt ook wel kristalkwarts, zuivere kwarts of heldere kwarts  genoemd en is een mineraal gemaakt van zuurstof- en siliconenatomen. Het maakt deel uit van het trigonale kristalsysteem en heeft een glasachtige glans. Zoals de betekenis van de naam al doet vermoeden, is bergkristal transparant en helder tot wit gekleurd. De betekenis van Bergkristal is genezing en spirituele groei. In grote lijnen van de werking: zuivering, uitdaging, versterking, helder, helend.

Hardheid: 7
Chemische formule: SiO2
Sterrenbeeld: steenbok en leeuw

Veelgestelde vragen over bergkristal

Hoe kan je bergkristal opladen?

Bergkristal is een steen die sterk is afgestemd op de energieën van de natuur. Een van de beste manieren om deze edelsteen zijn energie terug te geven, is hem op te laden onder het licht van de maan. Je kunt bergkristal ook opladen door het in de rook te houden van salie of palo santo of je favoriete helende wierook.

Hoe gebruik je bergkristal?

Er zijn veel manieren om een beroep te doen op de helende krachten van bergkristal. Een van de beste manieren om het meeste uit zijn energie te halen, is door hem te dragen. Het hebben van bergkristal op het lichaam kan ervoor zorgen dat je verbonden blijft met zijn hoge vibraties, positieve krachten en reinigende energie. Je kunt ook bergkristal plaatsen op elk chakra dat geblokkeerd aanvoelt en het laten reinigen en zuiveren. Door hem in huis te plaatsen, krijgt elke ruimte ook een lichtere, helderdere energie.

Welke chakra is bergkristal?

Bergkristal staat bekend als de meester genezer, wat betekent dat het kan helpen om alle chakra's in balans te brengen. Het is echter ook bekend dat bergkristal verbonden is met het kruinchakra, wat betekent dat het helpt om de geest te zuiveren en te openen voor een hoger potentieel en oneindige kosmische mogelijkheden.

Waar helpt bergkristal bij?

Bergkristal is een edelsteen om de geest te zuiveren, positieve vibraties aan te moedigen en ook te helpen bij spirituele groei. Het kan heldere gevoelens stimuleren, je immuunsysteem stimuleren en ervoor zorgen dat je beschermd bent tegen negatieve energie en goed uitgerust om beslissingen te nemen, je innerlijke verlangens te begrijpen en je vreugde te vinden.

Waar plaats je bergkristal op het lichaam?

Als je gebruik wilt maken van de helende vibraties van bergkristal, kun je dit het beste doen door het op het lichaam te dragen. Door het dragen van bergkristal sieraden blijf je omringd door het positieve licht en voel je je helder in je hoofd en energiek. Je kunt het ook boven op het hoofd plaatsen om het kruinchakra te reinigen en je geest te openen.

Kan bergkristal in de zon staan?

Hoewel bergkristal een tijdje in de zon kan liggen, omdat het geen kleur heeft die vervaagt, kan het te lang blijven liggen, waardoor de edelsteen broos wordt of barst. Als je je steen in het zonlicht laat staan, zorg er dan voor dat je hem niet langer dan een paar uur laat staan.

Waar wordt Bergkristal voor gebruikt?

Bergkristal is een helende steen. Het kan worden gebruikt om emoties in evenwicht te brengen en helderheid te vinden. Omdat bergkristal een goede hand is in het kanaliseren van overtollige energie, kan het ook andere energieën versterken, waardoor het een geweldige steen is om te dragen met andere kristallen als je de knop op hun krachten wilt zetten. Wat je ook in je bergkristal giet, het zal versterken en tien keer de wereld insturen.

Kun je bergkristal in water doen?

Bergkristal is een waterbestendig kristal omdat het een 7 meet op de hardheidsschaal. Over het algemeen zijn stenen met een 6 of hoger veilig om in het water te gaan. U moet echter voorkomen dat je je bergkristal of een ander kristal voor langere tijd in water laat liggen.

Hoe kan je bergkristal schoon te maken?

Bergkristal is een van de werkelijk unieke kristallen die eigenlijk zelfregulerende eigenschappen heeft. Dit betekent dat bergkristal de knowhow en de kracht heeft om zijn eigen energie in balans te brengen en geen handmatige reiniging vereist. Als je het handmatig wilt reinigen, kun je het even onder lauw water laten lopen of in de rook te zetten van salie, palo santo of wierook.

Waar plaats je bergkristal in huis?

Bergkristal heeft een zuiverende energie, waardoor het een goede keuze is om als edelsteen in huis te halen. Plaats het in gedeelde ruimtes en gebieden waar mensen samenkomen om de energie positief en helder te houden of plaats het op kantoor om te helpen met duidelijke richting en intentie. Je kunt ook slapen met bergkristal onder je kussen om helderheid en verbinding te stimuleren.

Hoe ziet bergkristal eruit?

Bergkristal heeft een ijzige uitstraling. De steen heeft meestal geen kleur en is transparant, hoewel het oppervlak een lichte glans kan hebben en de edelsteen zelf insluitsels onder het oppervlak kan hebben.

Laadt bergkristal andere kristallen op?

Ja, bergkristal kan worden gebruikt voor het opladen van andere kristallen. Omdat het een hoge vibratie en diepe zuiverende energie heeft, kan het plaatsen van je andere stenen met deze sprankelende ijsheldere edelsteen ze reinigen en opladen tot hun meest fijne kracht.

Hoe herken je echte bergkristal?

Je kunt controleren of je bergkristal echt is door goed naar de steen te kijken. Echte bergkristal zal meestal transparant zijn, maar zal kleine insluitsels of sneden of lijnen onder het oppervlak hebben. Het zal ook vrij zijn van luchtbellen. Bergkristal moet ook relatief koel aanvoelen, in tegenstelling tot glas dat kan opwarmen tot kamertemperatuur.

Is bergkristal zeldzaam?

Bergkristal is een van de meest populaire edelstenen en omdat het groeit in een grote omstandigheden en plekken over de hele wereld, is het een relatief gemakkelijke edelsteen om te bemachtigen. 

Waar kun je heldere kwarts krijgen?

Je zou bergkristal moeten kunnen vinden bij elke kristalverkoper. Bergkristal is een van de meest populaire helende kristallen die er zijn, dus zou in overvloed beschikbaar moeten zijn. Zorg er altijd voor dat de verkoper van wie u koopt echt is om ervoor te zorgen dat uw kristallen ethisch zijn ingekocht en de echte deal zijn. Klik hier om bergkristal te kopen.

Kan bergkristal andere stenen versterken?

In spirituele termen heeft bergkristal een grote versterkende energie en kan het ook de krachten van andere edelstenen en kristallen vergroten. Wanneer je bergkristal naast je andere edelstenen draagt of legt, zullen de eigenschappen van die edelstenen krachtiger worden omdat het energieën versterkt en vergroot.

Waar vind je bergkristal?

Bergkristal vormt zich bij allerlei verschillende temperaturen en in stollingsgesteenten, sedimentaire en metamorfe gesteenten. Door de overvloed waarvan hij groeit, is hij in alle uithoeken van de wereld te vinden. Je vind bergkristal onder andere in Rusland, Madagaskar, Brazilië en de VS.

De Meester Genezer

Uit de grootste kwartsfamilie

Brenger van licht

Krachtige versterker

De heldere kwarts komt van het Griekse woord voor ijs en met zijn ijzige uiterlijk en transparantie, is het geen wonder dat dit stuk glinsterende kwarts de connotaties van kristalheldere bergen en bevroren water had. Bergkristal is een mineraal dat overvloedig aanwezig is in vele uithoeken van de aarde, van Arkansas tot Brazilië en kusten van Madagaskar. Deze siliciumdioxide-rijke steen staat bekend om zijn vermogen om te absorberen, op te slaan en de afgifte te reguleren van energie – precies wat je nodig hebt om je weer in balans te brengen.

Bergkristallen zijn geweldig. Van de mystieke oudheid toen de wereld werd geleid door magie en mythe tot onze modernere wereld, zijn kwartsen een van de grootste kristalfamilies die ruimte uitsnijdt in de minerale familie.

Maar Bergkristal is een van de puurste voorbeelden en wordt beschouwd als de lichtbrenger. Het is een verbazingwekkende versterkende steen, wat betekent dat wat je er ook in giet, er tienvoudig uit zal stromen. De helderheid van de vele gezichten kan het geheugen opwekken, de concentratie aanscherpen en je hele wezen weer in balans brengen.

De Bergkristal is een meester genezer, die een groot aantal krachtige positieve vibraties, diepe zielsreiniging en meer geduld en voorspoed met zich meebrengt voor iedereen die zich wendt tot stille unieke spirituele energie.

Terwijl Bergkristal in de emotionele en spirituele ruimte zoemt, brengt het ook een hele reeks gezondheidsvoordelen met zich mee voor diegenen die op zoek zijn naar lichamelijke genezing. De steen is fijn als het gaat om het stimuleren van het immuunsysteem en het op gang brengen van je stofwisseling. Met zijn waterachtige helderheid is het ook zeer effectief als het gaat om het lichaam van gifstoffen te ontdoen.

Stimuleert spirituele groei
Verbindt met alle chakra's

Bij Bergkristal draait alles om spirituele groei, het verleidt je graag om diep te kijken. Het is een kristal dat verbinding maakt met alle chakra's, blokkades opruimt, je aura een lenteschoonmaak geeft en energie uitnodigt om te stromen. Onderdeel van de betekenis van Bergkristal is dat het vooral graag de kruinchakra stimuleert. Dit is de chakra voor degenen die klaar zijn om verbinding te maken met hogere vlakten en om in de oneindige mogelijkheden van het universum te springen.

Brengt zuiverende energie in huis
Maakt gebruik van je eigen vibraties tijdens het dragen
Transmuteert genezend licht en energie als sieraden

Van prachtige edelsteensieraden die hun helende vibraties precies naar je hart sturen tot kristallen clusters, kristalpunten, bollen en trommelstenen in huis, er zijn veel manieren waarop je de reinigende kalmte van bergkristal in je leven kunt verwelkomen.


Nodig bergkristal uit om je wereld op te fleuren door zijn lichtgevende, verheffende karakter in je Feng Shui-fantasieën te weven. In de traditionele praktijk van Feng Shui wordt Bergkristal meestal gebruikt voor het reinigen en zuiveren van energie. Als je een ruimte hebt die de neiging heeft om meer verhit te worden, of het nu het kantoor is na een groot project of een gedeeld huis waar de spanningen hoog zijn, dan kan het gebruik van bergkristal om de lucht te zuiveren een magische manier zijn om de stemming te verbeteren. Plaats het in gedeelde ruimtes zoals de woonkamer om een gevoel van harmonie te brengen of laat het in een creatieve ruimte om creatieve genezing te brengen.

Je Bergkristal gereinigd en opgeladen houden is absoluut de beste manier om zijn grenzeloze helende eigenschappen naar voren te brengen. Laat het gewoon onder water lopen om eventuele verstoppingen weg te spoelen en gebruik een zachte, droge doek om af te drogen. Houd er rekening mee dat u wellicht een meer een zachte hand moet hebben bij het reinigen van kwartsclusters.

Degenen die een uitbarsting van leven in hun Bergkristal willen brengen, kunnen het laten opladen onder een volle maan of het kristal betrekken bij een veegsessie om oude energieën weg te drijven en de kracht van het nieuwe tot stand te brengen.

Bergkristal ziet er misschien puur en eenvoudig uit in vergelijking met de rest van zijn uitgestrekte familie, maar deze steen weet zijn mannetje te staan als het gaat om kristalgenezing. Hoewel sommige van de andere edelstenen specifieke eigenschappen kunnen verlenen of je kunnen begeleiden, heeft bergkristal een diep ingebouwde intuïtie waardoor het je eigen sterke punten en behoeften kan weerkaatsen, waardoor het een goede hand is bij het leveren van de genezende eigenschappen.

Het is een kristal dat zich aanpast aan wie je bent en in harmonie werkt met je lichaam, geest en ziel (samen met het universum), om ervoor te zorgen dat je alles krijgt wat je nodig hebt. Kortom, het is een lichtgevende steen van hogere begeleiding.

Deze informatie is niet wetenschappelijk bewezen. De informatie komt van vele ervaringen van vele mensen. Edelstenen en mineralen zijn nooit een vervanging van medische hulp en behandeling!