Seleniet

Deze informatie is niet wetenschappelijk bewezen. De informatie komt van vele ervaringen van vele mensen. Edelstenen en mineralen zijn nooit een vervanging van medische hulp en behandeling!

Seleniet Betekenis: alles wat u moet weten - werking en gebruik

Wat is seleniet?

Seleniet is een zachte en spirituele edelsteen gemaakt van calcium sulfaatdihydraat. Het is een monokliene kristal en een gipsmineraal. Het voelt zacht aan als klei en is verkrijgbaar in pure wittinten. Er zijn verschillende soorten seleniet met verschillende namen - woestijnroos, satijnspaat. Seleniet staat bekend als een steen van helderheid en bewustzijn, opladen, rust, engelen, contact, inzicht.

Hardheid: 2
Chemische formule: CaSO4 · 2 H2O 
Sterrenbeeld: stier

Verschillende soorten seleniet:

Seleniet

De klassieke vorm van seleniet is de opaquest en vernoemd naar de maan. Dit is de stijl van Seleniet waarvan wordt gezegd dat het de kruinchakra doet ontwaken. Wat betreft helende kristallen op hoog niveau, de traditionele vorm van seleniet staat altijd klaar om negatieve energie op te ruimen, zodat je naar het engelenrijk kunt reiken.

Satijnspaat

De satijnspaat versie van seleniet ziet er zijdeachtig uit en glinstert als kristal. Het ziet eruit als satijn voor het oog en is ook nauw verbonden met de krachten van het kruinchakra.
 
Woestijnroos

De dromerige woestijnroos-stijl van seleniet is prachtig om te zien en totaal anders dan de andere vormen. Het is van nature gevormd om eruit te zien als gouden rozen in bloei, met woestijnkleurige bloemblaadjes die kristalliseren. Deze stijl van seleniet is nauw verbonden met de middenchakra's.

De edelsteen van zuivering

Veelgestelde vragen over seleniet:

Hoe kan je seleniet te reinigen?

Hoewel seleniet een reinigende edelsteen is met de kracht om andere kristallen op te laden, kan het toch baat hebben bij een beetje lichte reiniging zelf. Aangezien seleniet een zachte steen is, kunt u deze het beste reinigen met een tandenborstel met zachte haren en een beetje warm water, alleen bij gepolijste seleniet! Ruwe seleniet zal oplossen in water! Als je uit de buurt van water wilt blijven, kun je je steen ook in de rook zetten van palo santo of salie.

Kan seleniet nat worden?

Seleniet scoort laag op de hardheidsschaal, wat betekent dat het een superzacht kristal is. Omdat het slechts een 2 op de schaal is, kan het worden bekrast met een vingernagel. Stenen die over het algemeen als waterveilig worden beschouwd, liggen meestal boven een 7 op de schaal van Mohs. Dit betekent dat je moet voorkomen dat je seleniet kristal nat wordt, omdat het kan oplossen als het voor langere tijd in water wordt geplaatst.

Wat doet Seleniet?

Seleniet is een steen van zuiverheid en spiritualiteit. Het heeft hoge vibraties en diepe helende energie. Het kan je helpen om de kruinchakra van blokkades te verwijderen, je denken aan te scherpen en te communiceren met hogere machten en de engelenrijken. Het verzacht niet alleen de ziel, maar het helpt je ook om verbinding te maken met je spirituele gidsen.

Hoe ziet seleniet eruit?

Seleniet wordt vaak als kleurloos beschouwd, hoewel het er parelachtig of melkachtig uitziet. Het kan ook blauwe, bruine, grijze of zelfs gele tinten hebben vanwege het gesteente of minerale onzuiverheden onder het oppervlak. Het kan een zijdeachtige of glasachtige glans hebben.

Waar wordt seleniet voor gebruikt?

Seleniet wordt gebruikt voor spirituele verbindingen, reiki-beoefening, kruinchakra-genezing en om andere edelstenen te reinigen en op te laden. Deze magische veelzijdige edelsteen heeft veel intuïtieve krachten. Het is een juweeltje dat vol licht is en je kan helpen om donkere gedachten los te laten, emotionele onevenwichtigheden te overwinnen en afscheid te nemen van dat wat je niet dient. Het is ook een steen die helpt bij het verkennen van vorige levens en het wekt paranormale verbindingen.

Hoe moet je seleniet te gebruiken?

Een van de beste manieren om seleniet te gebruiken om je spirituele krachten te laten ontwaken, is door het te dragen. Het dragen van kristallen tegen het lichaam kan je eigen persoonlijke vibraties helpen stijgen om die van de hogere steen te ontmoeten. Je kunt seleniet ook gebruiken in een kristalrooster, in reiki-beoefening, en als je een seleniet staaf hebt, kun je deze gebruiken om een ruimte van negatieve energie te reinigen en  het lichaam te masseren, masseren alleen met een gepolijste staaf. 

Kan seleniet in de zon staan?

Hoewel seleniet in de zon kan worden geplaatst, is het niet aan te raden om het voor langere tijd daar te laten. Dit komt omdat frequente blootstelling aan direct zonlicht ertoe kan leiden dat de steen vervaagd en dof wordt door blootstelling aan UV-licht.

Hoe kan je seleniet opladen?

Seleniet is een vrouwelijke intuïtieve steen en staat hierdoor in nauw verband met de energie van de maan. Als je je seleniet steen wilt opladen, kun je hem 's nachts op de vensterbank onder het licht van de maan laten staan en hem die sublieme lichtgevende vibes laten opnemen. Palo santo, salie en wierook kunnen ook helpen bij opladen.

Waar is seleniet goed voor?

Seleniet is een glorieuze steen voor diegenen die hun spirituele spel willen opvoeren. Deze bleke edelsteen helpt uitstekend bij het reinigen van de hogere chakra's, werkend van het hart naar de kruin. Het is ook een goede steen voor diegenen die toegang willen tot hogere denkgebieden en contact willen maken met hun spirituele gidsen en andere etherische wezens. Als je paranormale gaven hebt opgeborgen, zal seleniet je helpen ze te versterken.

Laadt seleniet andere kristallen op?

Ja, seleniet is een geweldige steen om je andere kristallen op te laden. Deze steen staat bekend als de koningin van de kristalladers en is geweldig in het vergroten van energie, het brengen van hoge trillingen en het opzuigen van giftige vibraties. Gewoon in de aanwezigheid van je andere stenen laten staan, zorgt ervoor dat ze die energieboost geven.

Hoe kristallen reinigen en opladen met seleniet?

Seleniet zit vol energie en het is een van de edelstenen die ook kan helpen bij het reinigen en opladen van je andere edelstenen. Als je seleniet wilt gebruiken om je verzameling schoon te maken en op te laden, kun je je andere stenen gewoon in de aanwezigheid van seleniet laten of ze op de engelachtige bleke en pure steen plaatsen.

Moet seleniet worden gereinigd?

Omdat seleniet een steen is die reinigt, denken mensen vaak dat het niet zelf gereinigd hoeft te worden. Het is waar dat de steen enkele zelfreinigende eigenschappen heeft, maar hij heeft ook baat bij af en toe een externe reiniging om hem helder en vrij van negatieve opbouw te houden.

Hoe weet je of seleniet echt is?

Echte seleniet is een zachte steen en kan zelfs met een vingernagel worden bekrast. Als de selenietsteen in kwestie echter een beschermende laklaag heeft, zal deze test niet werken. Seleniet moet ook van nature warmer in de hand zijn dan kwarts of glas.

Welk chakra is seleniet?

Seleniet is een edelsteen van de kruinchakra. Boordevol positieve energie, begeleiding en spirituele kracht, houdt deze steen het licht stromend en verbindt je met hogere plaatsen, gedachten en mensen. Het werkt ook met het derde oogchakra voor wijsheid en intuïtie en het hartchakra voor liefde en mededogen.

Waar komt seleniet vandaan?

Seleniet, geboren uit zoutvlakten, warmwaterbronnen, diepe grotten en kleibedden, komt uit de hete, droge uithoeken van de wereld. Seleniet wordt gewonnen in Marokko, Griekenland, de VS, Mexico, Japan, Brazilië, Rusland en Australië.

Hoe wordt seleniet gevormd?

Seleniet wordt vaak gevormd door ophoping van zout op plaatsen waar zout water is opgedroogd. Gedurende miljoenen jaren, terwijl zout water verdampt en stroomt, laat dit een opeenhoping van zout achter dat kan gaan kristalliseren. Wanneer dit gebeurt in gebieden waar het mineraal gips aanwezig is, kristalliseert het verder uit en neemt het enkele van de andere mineralen op in zijn aanwezigheid. Dit is hoe seleniet wordt geboren.

Wat is natriumseleniet?

Natriumseleniet wordt gebruikt als een chemische stof in het laboratorium en ook in medicijnen. Het is een witte zandachtige substantie die afkomstig is van het sporenelement selenium. Hoewel het ook in kristalvorm verschijnt, zoals seleniet, is het compleet anders omdat het anorganisch is, terwijl seleniet volledig natuurlijk is.

Is woestijnroos seleniet?

Woestijnroos ziet eruit als een bloem in bloei en is vaak een combinatie van seleniet en bariet, maar valt nog steeds onder de paraplu van geboren worden uit selenietgips. Het deelt veel van dezelfde helende eigenschappen met seleniet, maar als een edelsteen met een houtelement werpt het ook een licht op aarding, koestering, doorzettingsvermogen en veerkracht.

Waar is woestijnroos goed voor?

Vol aardse energie, de gedurfde woestijnroos zorgt voor een geweldig meditatie-instrument. Het helpt je om geworteld en geaard te blijven terwijl je de hogere chakra's ondersteunt om te openen en verbinding te maken met de kosmos. Woestijnroos kan helpen met helderheid, focus en kan je goddelijke wil versterken.

Waar seleniet in huis plaatsen?

Seleniet is een glorieuze steen om in huis te verwelkomen. Met krachtige versterkende energie, verhoogde spiritualiteit en een gevoel van serene zuiverheid, kalmeert het onmiddellijk en houdt het je ruimte zacht en licht. Je kunt Selenite in elke gedeelde ruimte plaatsen om balans en positiviteit te bewerkstelligen. Je kunt hem naast het bed plaatsen voor een goede nachtrust of je kunt hem verwelkomen in je kantoor of creatieve ruimte om de focus te verfijnen en inspiratie op te doen.

Welke kristallen werken goed met seleniet?

Omdat seleniet de energie van andere stenen versterkt, kan het een geweldig juweel zijn om in harmonie met anderen te gebruiken. Amethist is ook een kruinchakra-edelsteen - perfect om te dragen met seleniet als je de spirituele energie wilt verhogen. Andere kristallen die goed werken met Seleniet zijn Maansteen, Lepidoliet, Lapis Lazuli, Agaat en Charoiet.

Waar is oranje seleniet goed voor?

Oranje seleniet is een prachtige steen en straalt van licht en positieve energie. Het kan bij alles helpen, van het verhogen van je zelfrespect tot het aarden en het opruimen van blokkades in het lichaam. Oranje seleniet heeft veel van dezelfde helende elementen als witte seleniet, maar werkt ook op het hartchakra en kan negatieve energie uit de aura verwijderen.

Kun je slapen met Seleniet?

Ja, seleniet is een geweldige steen om onder je kussen te stoppen. Dit lieflijke juweeltje helpt je om je zorgen te verlichten en je zo licht als een veertje te voelen wanneer je eindelijk genoegen neemt met een gesloten oog. Vol herstellende energie, zal het je niet alleen helpen om beter te slapen, maar het kan je ook aanmoedigen om in droomwerk te duiken als je het gevoel hebt dat je dieper in je onderbewustzijn wilt duiken.

Hoe maak je een selenietstaafje schoon?

Als je je selenietstaafje wilt reinigen om alle verzamelde negatieve energie van je af te schudden of gewoon om hem op te frissen, kun je hem uitroken met salie of palo santo. Je kunt je toverstok ook in maanlicht plaatsen en een nacht laten staan. Je kunt ook klankbaden, gongs of een klankschaal gebruiken om helende vibraties door de toverstok te sturen.

Welk element is seleniet?

Seleniet is een luchtelementsteen. Het draagt het gefluister van je boodschap de wereld in, helpt je vederlicht te voelen en vergroot je bewustzijn, verbinding en communicatie. Bij het element lucht draait alles om visie, verbeelding en inspiratie.


Met een kleur zo bleek als het gefladder van engelenvleugels, is seleniet overspoeld met buitenaardse wonderen. Seleniet, dat direct rustgevend is, heeft een lange geschiedenis als een geliefde godinsteen en er wordt gezegd dat het bescherming, harmonie en zielheling brengt voor je lichaam, geest en huis. Seleniet zou een gekristalliseerde vorm van gips zijn. Het komt van waterhoudend calciumsulfaat en is een zachte steen die bijna kneedbaar van aard lijkt - meer veren dan steen. Als een van de zachtere stenen kan het een prachtige en levendige herinnering zijn dat we met een gevoel van zachtheid door deze wereld moeten gaan en dat we heilige ruimte moeten brengen in onze oefeningen.

Platen van selenietkristallen zijn gevonden op zowel hoge als lage plaatsen, van de Odyssee-rijke wateren van Griekenland tot artistiek Mexico, Zen-achtig Japan, het wilde Argentinië en de feeststemming van Brazilië, het is ook gevonden in de VS, Polen , Rusland en Australië – Seleniet is een steen die overal lijkt te komen. 

Vanwege zijn wereldse connectie duikt Seleniet op in de geschiedenis. De betekenis van seleniet is de oude Griekse godin van de maan - Selene. Selene had de kracht om de nacht te verlichten en had een steeds veranderende persoonlijkheid die leek op eb en vloed. Ze was de dochter van Hyperion en Thea en afgebeeld op een paard of gevleugelde strijdwagen met een maansikkel als kroon op haar hoofd.

De selenietbetekenis maakt het een zeer spirituele steen en wordt vaak als zodanig behandeld. Selenietstaven kunnen populair zijn voor degenen die energie willen geleiden, en de stenen en edelsteensieraden die seleniet bevatten, zijn gemaakt om ons te helpen ons open te stellen voor hogere frequenties en berichten uit het universum. Op een meer geaard niveau kan seleniet ook een geweldige steen zijn om door energieblokkades heen te gaan, vrede en zuiverheid in je hoofd en hart te brengen, en in het algemeen ervoor te zorgen dat je beschermd en verbonden blijft met de wereld om je heen. 

Zoeter dan honing en melk, seleniet gaat meteen aan de slag om je te helpen van die angsten en zorgen af te komen die het hart kunnen belasten. Dit is een steen die ervan houdt licht te zijn, die vleugels wil laten groeien en geen enkele vorm van anker of banden verlangt van catastrofale gedachten. Om je te helpen bevrijden van deze verwarde gedachten, begint Seleniet je eerst te ontlasten door kristalhelder te denken. Het helpt je om je prachtig bewust te worden van je omgeving en geeft een onberispelijk oordeel en gezond inzicht, zodat je zorgvuldig met je ziel kunt werken om de juiste beslissingen te nemen. Het is een steen die je uitnodigt om open en eerlijk, puur en bevrijd te zijn en om vergeving te brengen in situaties die je niet langer dienen. Seleniet helpt je om dat emotionele werk van loslaten te doen, zodat je in staat bent om in je meest volledige vorm van kracht op te staan.

Seleniet is een sublieme match voor het sterrenbeeld Stier. Stier is een van de aardse tekens aan de hemel en staat bekend om hun stoïcijnse gedrag, hun praktische benadering en ook - durven we te zeggen - hun uiterste koppigheid soms. Dit is waar seleniet kan binnendringen en een meer hemelse benadering kan geven van de sterrenbeelden die in hun hielen lijken te graven. Stieren zouden wat meer lift kunnen gebruiken en seleniet is het kristal om hen te helpen vleugels te laten groeien. Met zijn opmerkelijk vredige karakter en zijn vleugje dromerige vrouwelijke energie, helpt seleniet Stieren om al die zware mannelijke energie in evenwicht te brengen. Seleniet brengt vrede in een ongebreideld hart zonder het gevoel van luxe, spel en creatief ontwaken van de Stier weg te nemen.

Seleniet is een van de meest hemelse stenen die je kunt kiezen en een belangrijke keuze voor diegenen die hun kristallen willen gebruiken om toegang te krijgen tot hogere energieën. Als je al lang aangetrokken bent tot etherische gevoelens, gemeenschap met de engelenrijken, en gedachten en gevoelens dat er iets helderder en groters is, dan zou seleniet de steen kunnen zijn om je daar te krijgen. We kunnen niet naar een ander lot springen zonder eerst de paden van ons eigen hart vrij te maken. Door angst uit te nodigen om weg te stromen, je ziel te vullen met licht en liefde, en te leunen op hoger denken, kun je een heel nieuw bewustzijn aanboren. Zelfs voor degenen die niet zo hoog willen vliegen, maar die hunkeren naar meer spirituele en vrouwelijke energie om hen in balans te brengen en die een zacht soort helderheid willen om hun leven te verlichten, dankzij de eigenschappen van seleniet, kan deze steen een zachte metgezel zijn of een geheel nieuwe wervelende kosmos, afhankelijk van wat je nodig hebt.

Deze informatie is niet wetenschappelijk bewezen. De informatie komt van vele ervaringen van vele mensen. Edelstenen en mineralen zijn nooit een vervanging van medische hulp en behandeling!