Rozenkwarts

Deze informatie is niet wetenschappelijk bewezen. De informatie komt van vele ervaringen van vele mensen. Edelstenen en mineralen zijn nooit een vervanging van medische hulp en behandeling!

Rozenkwarts Betekenis: alles wat u moet weten - werking en gebruik

Wat is Rozenkwarts?

Rozenkwarts is een roze vorm van kwarts. Het wordt ook wel roze kwarts genoemd. Het heeft een lichtroze kleur en een doorschijnende transparantie en een glasachtige glans. Het heeft ook een hexagonaal kristalsysteem en bevindt zich in de minerale klasse van kwarts. De betekenis van rozenkwarts is liefde en mededogen, zorgzaam, contact, gevoel, zacht

Hardheid: 7
Chemische formule: SiO2 + Al, Fe, Na, Ti + (Ca, Mg, Mn) 
Sterrenbeeld: stier en weegschaal

Het prachtige rozenkwartskristal

Veelgestelde vragen over rozenkwarts

Kan rozenkwarts in water?

Rozenkwarts kan in het water terechtkomen, maar we raden af om ze voor langere tijd onder te dompelen, omdat watermoleculen onder het oppervlak van je steen kunnen komen en kloven en scheuren kunnen veroorzaken. U kunt stromend water gebruiken om uw Rozenkwarts veilig te reinigen.

Hoe kan je rozenkwarts opladen?

Je kunt rozenkwarts opladen door het 's nachts in het licht van de maan te plaatsen. Je kunt je kristal ook voor een korte tijd in aarde of zout water plaatsen. Je kunt je rozenkwarts ook opgeladen houden met klankschalen en door hem ook met andere oplaadkristallen te laten staan. Salie, palo santo en wierook werken ook.

Kan rozenkwarts in de zon staan?

Nee, je moet voorkomen dat je rozenkwarts in direct licht staat, omdat hierdoor de mooie roze kleur van je kristallen kan vervagen.

Kan rozenkwarts in zout gaan?

Als je rozenkwarts onbehandeld (ruw) is, kan het goed werken met zoutreiniging. Je kunt hem voor een korte periode in zout water laten liggen voor reiniging en je kunt hem ook op een zoutbed leggen. U kunt het beste keukenzout gebruiken dat geen jodium bevat.

Hoe te mediteren met rozenkwarts?

Rozenkwarts is een uitstekende steen voor meditatie omdat het een zachte liefdevolle energie heeft. Om te mediteren met rozenkwarts kun je gaan liggen en het op het hartchakra plaatsen of in je hand houden. Je kunt het ook op een altaar of heilige ruimte plaatsen tijdens het mediteren. Raak geaard, vraag de steen of je hun vibraties kunt gebruiken en probeer dan de kracht van de steen aan te boren en je adem af te stemmen op de vibraties van de steen.

Is rozenkwarts een kristal?

Rozenkwarts is een lichtroze kristallijne variëteit van de kwartsmineraalfamilie. Daarom behoort rozenkwarts tot de mineralenklasse. Rozenkwarts heeft ook een hexagonaal kristalsysteem.

Is rozenkwarts poreus?

Rozenkwarts is een niet-poreuze edelsteen, wat betekent dat het een uitstekende keuze is voor gebruik op de huid. Dit is de reden waarom rozenkwarts een populaire keuze is voor edelsteensieraden en edelsteen-gezichtsrollers, omdat het niet-poreus is, wat betekent dat het niets absorbeert wat je op je huid aanbrengt.

Waar kan ik rozenkwarts kopen?

Je kunt Rozenkwarts kopen bij elke gerenommeerde kristal- of edelsteenverkoper. Het is altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat uw rozenkwarts afkomstig is van gerenommeerde retailers, zodat u ervoor kunt zorgen dat de stenen ethisch, echt en klaar voor helende werking zijn.

Waar plaats je rozenkwarts op het lichaam?

Je kunt rozenkwarts overal op het lichaam dragen en het zal je vullen met een genezend liefdevol licht. Omdat rozenkwarts echter in de eerste plaats een hartchakra-steen is, wordt het graag rondom het hart geplaatst, zodat het eventuele blokkades kan opheffen en ervoor kan zorgen dat je hart open is en klaar om liefde te ontvangen.

Hoe is rozenkwarts te identificeren?

Rozenkwarts is het best te herkennen aan zijn roze kleur. Dit kan variëren van heel lichtroze of perzikkleurig tot iets donkerder en dieper van kleur. Het zal echter geen super heldere of opzichtige kleur hebben. Rozenkwarts staat bekend als een doorschijnende steen, maar is zelden helder en is eerder wazig of korrelig. Omdat rozenkwarts een 7 is op de hardheidsschaal van mohs, moet het ook behoorlijk hard en koel aanvoelen. De kleur zal ook tussen licht en medium roze zijn - alles wat te fel of te luid is, kan worden geverfd. Je kunt ook controleren op luchtbellen onder het oppervlak, want echte rozenkwarts heeft die niet.

Kan rozenkwarts wit zijn?

Omdat rozenkwarts in een groot aantal verschillende tinten verkrijgbaar is, kan het soms wit lijken terwijl het in werkelijkheid heel erg lichtroze is. Rozenkwarts kan soms ook van nature wit van aard zijn (meestal als er ijzerverontreinigingen aanwezig zijn). Zelfs als het roze is geweest, kan rozenkwarts wit worden, vooral bij blootstelling aan zonlicht.

Waarom werd mijn rozenkwarts wit?

Omdat Rozenkwarts lichtgevoelig kan zijn, kan het in het zonlicht laten liggen van je kristal wit worden. Het kan ook wit worden als het wordt blootgesteld aan hitte. Een andere bijdragende factor kan zijn als je rozenkwarts ook wordt blootgesteld aan onzuiverheden. Spiritueel geloven sommige mensen dat Rozenkwarts wit kan worden wanneer het hartchakra een grote blokkade heeft die moet worden aangepakt.

Gehecht aan het hart en de keel chakra
Communiceert allerlei soorten liefde en zelfzorg
Gekoppeld aan Aphrodite en Adonis

De blozende tint van Rozenkwarts lijkt ieders hart te raken. Er is iets aan dit zachte en vrouwelijke kristal dat pure liefde uitstraalt. Het is geen verrassing dat de betekenis van rozenkwarts die van universele liefde is. Hier is een kristal dat zo rijp is met helende eigenschappen, zo doordrenkt van harmonie en zo teder dat je het altijd dicht bij je wilt hebben, of in ieder geval op een plek waar je keer op keer naar kunt kijken.

De rozenkwarts steen is sterk gehecht aan zowel het hartchakra als het keelchakra. Maar het is geen steen die simpelweg rust in romantiek. Rozenkwarts spreekt zacht tegen alle soorten liefde; van helende communicatie met familie tot het ontwikkelen van een diepere band met echtgenoten en vrienden, en zelfs zoetere tonen van zelfzorg in je eigen wereld brengen.

Net als alle oude en zeer gerespecteerde stenen van de wereld, werd Rozenkwarts in 800 voor Christus door de Assyriërs tot kostbare sieraden gemaakt. Sindsdien is dit zachte en heldere kwarts van beschaving naar beschaving gegaan; vrede sluiten met de Grieken, tekenen van veroudering bij de Egyptenaren voorkomen en gebruikt worden als eigendomsclaim in de Romeinse tijd. Allen geloofden in de hartstochtelijke kracht van de zeldzame en koninklijke Rozenkwarts.

Zoals de zonsopgang na een regenbui, of de lentezon die door de wintersneeuw filtert - de Rozenkwarts wordt geleverd in kleuren die goed passen bij de kunst van romantiek. 

Van de zen-achtige bergen van Japan tot de gebarsten vanillestokjes die de lucht in Madagaskar, de kusten van Brazilië en zelfs South Dakota zoeter maken, rozenkwarts neemt ruimte in over alle uithoeken van de wereld. De betekenis van Rozenkwarts ontleent haar naam aan de lichtroze tint van haar kleur en aan het Griekse woord Hyalos wat glas betekent. Het is een steen rijk aan mythologie en synoniem met de grillige goden en godinnen van de geschiedenis zoals Aphrodite en Adonis. Ze is rijk aan mineralen, Moeder Natuur schonk haar het geschenk van overvloed en het is duidelijk dat de Rozenkwarts dit wil doorgeven aan degenen die ernaar verlangen hun hart te herstellen.

Liefdevolle energie, overvloed, vreugde - Rozenkwarts helende eigenschappen komen snel, vooral met het moeilijke klimaat waarin de wereld zich tegenwoordig bevindt.

Er is een lange geschiedenis van moeders die zich tijdens hun zwangerschap wenden tot de krachtige kracht van rozenkwarts. Rozenkwarts zou de moeder en het ongeboren kind helpen beschermen tegen problemen tijdens de zwangerschap dankzij de diepe vrouwelijke energie. Voor nieuwe moeders is rozenkwarts een fijne steen om in de buurt te hebben, omdat het zou helpen onbreekbare banden te vormen en de liefdesenergie als een fontein te laten stromen.

De andere naam waarvoor rozenkwarts bekend staat, is de Hartsteen. Zoals eerder vermeld, is Rozenkwarts nauw verbonden met het hartchakra, en dit kristal wordt vaak gebruikt om het hart te helpen genezen van de pijn of het trauma dat is achtergelaten door diepe emotionele wonden. Rozenkwarts wordt ook gebruikt als visitekaartje voor mensen die meer liefde in hun leven willen. Dit hoeft niet altijd de vorm aan te nemen van romantische liefde, maar meer in het vinden van een diep gevoel van mededogen en zorg in deze wereld - vooral als het afkomstig is van een van de belangrijkste bronnen die het kan brengen - jezelf.

Als je hartchakra geblokkeerd voelt, kun je de tekenen van ongezond gedrag ervaren als het gaat om relaties. Misschien neig je meer naar mede-afhankelijkheid, ben je snel jaloers, heb je weinig vertrouwen in jezelf of anderen en voel je je vaak onwillig of onwaardig genoeg om jezelf aan de genade van liefde te geven. Een van de meest verbluffende helende eigenschappen van rozenkwarts is het vermogen om het hart te openen en je weer op één lijn te brengen, zodat je je verbonden, getroost en open voelt voor alle mogelijkheden die een vreugdevol leven kan brengen.

Een ander mooi voordeel van rozenkwarts is haar diepe vibratie en afstemming op de godinnenenergie. Rozenkwarts is verbonden met het vrouwelijke goddelijke, wat betekent dat het de uitstraling van mededogen en vrede en de warmte van moederschap draagt - allemaal met de superieure kracht van de geest. Als je het gevoel hebt dat je moet leren hoe je jezelf kunt kalmeren, om door je eigen handen te worden genezen en om je eigen potentieel in de godinnensfeer te verheffen, dan is rozenkwarts een pad dat je daarheen zal brengen.

Intrinsiek verbonden met de dierenriem van Stier, is rozenkwarts met zijn roze kwartsglans de perfecte match voor dit gevoelige teken. Stieren worden geregeerd door de planeet Venus (net als de Rozenkwarts). We weten allemaal dat Venus de planeet is die het meest is afgestemd op thema's als schoonheid, liefde, hedonisme en comfort van het hart. Rozenkwarts is een magische match voor Stieren omdat ze hen dit alles en meer gunt, maar ook aan hun meer koppige kant gaat werken. Het is een steen die erkent dat er tijden kunnen zijn dat deze koppige natuur tegen de belangen van Stier kan werken en daarom brengt het openhartig medeleven naar de tafel om Stieren te helpen een beetje meer met de stroom mee te gaan.

Ook Weegschalen kunnen hard vallen voor de opsmuk van rozenkwarts als hun geboortesteen. Het helpt hen zich af te stemmen op hun werkelijke gedachten en oppervlakkige fantasieën over liefde terzijde te schuiven. Weegschalen proberen altijd een manier te vinden om hun gevoelens in balans te brengen en rozenkwarts is een geweldige steen om je daarbij te helpen.

Rozenkwarts is een populair kristal om te gebruiken in Feng Shui. Vaak is het aan te raden om de rozenkwarts op een speciaal altaar in je slaapkamer te plaatsen, omdat dit een kwetsbare ruimte kan zijn waar je romantische noties van liefde aantrekt. Buiten de slaapkamer kun je het kristal ook in het midden van het huis plaatsen - waar het positieve energie en pure liefde zal uitstralen naar iedereen die over je drempel stapt.

Rozenkwarts wordt al lang in verband gebracht met de wereld van schoonheid en was zelfs een geliefd kristal bij verouderingsbehandelingen uit het oude Egypte. 

Als je op zoek bent naar helende kristallen die bij je rozenkwarts passen, probeer dan Amethist. Met zijn serene vibes en kruinchakra-verbinding zorgt het voor een perfecte zielsmetgezel. Bergkristal is een andere steen die briljante kristalenergie brengt om de eigenliefde en onvoorwaardelijke liefde te versterken die de rozenkwarts bereid is te bieden.

Heb je meer energie van liefde nodig in je leven? Ben je klaar om die negatieve emoties van je af te schudden en ja te zeggen tegen de cupidoboog of de talisman van Eros? Klik hier om rozenkwarts te shoppen.

Deze informatie is niet wetenschappelijk bewezen. De informatie komt van vele ervaringen van vele mensen. Edelstenen en mineralen zijn nooit een vervanging van medische hulp en behandeling!