Toermalijn

Deze informatie is niet wetenschappelijk bewezen. De informatie komt van vele ervaringen van vele mensen. Edelstenen en mineralen zijn nooit een vervanging van medische hulp en behandeling!

Toermalijn Betekenis: alles wat u moet weten - werking en gebruik

Wat is toermalijn?

Toermalijn is een halfedelsteen die in een breed scala aan kleuren verkrijgbaar is. Het is een mineraal geclassificeerd als kristallijn borosilicaat en heeft een glasachtige glans. Toermalijn heeft een ondoorzichtige transparantie en maakt deel uit van het hexagonale kristalsysteem. Het wordt geleverd in de kleuren zwart, roze, groen, paars, regenboog, watermeloen en andere. De betekenis van Toermalijn is bescherming en aarding.

Hardheid: 7 - 7,5
Chemische formule: AX3Y6(BO3)3 Si6O18(O, OH, F)4
Sterrenbeeld: maagd en weegschaal

De verschillende soorten toermalijn:

Zwarte toermalijn

Zwarte toermalijn, is de beschermer van de roedel. Bij deze steen gaat het erom je te beschermen tegen psychische aanvallen en je een veilig gevoel te geven, zodat je de wereld in kunt stappen met een doel en zelfvertrouwen. Zwarte toermalijn snijdt door angst heen als een heet mes door boter. 

Roze toermalijn

Een verzorgende tint van toermalijn, de roze variant draait helemaal om compassie en zachtheid en het omgaan met zaken van het hart. Voor degenen die voelen dat ze een dosis hartgenezing nodig hebben, is roze toermalijn jouw therapeut. Het wordt ook wel rubelliet genoemd. Roze Toermalijn brengt zachte vreugde en delen van eigenliefde op het feest.

Groene toermalijn

Groene Toermalijn is een energy mover en shaker. Bekend om zijn levengevende vibes, is het altijd klaar om genezing rechtstreeks naar het centrum van je hart te brengen en het over het lichaam te laten kabbelen. Het is een ongelooflijke steen voor het brengen van mannelijkheid, kracht en uithoudingsvermogen, zowel fysiek als emotioneel. Het is ook bekend als 
verdeliet. Groene Toermalijn is de steen die je aan je zijde wilt hebben als je wat meer zelfcompassie in het leven moet oefenen.

Blauwe toermalijn

De lichtblauwe versie van Toermalijn wordt ook wel Indicoliet genoemd. Deze versie van het helende kristal is specifiek geïnteresseerd in het aanmoedigen van duidelijke, open en eerlijke communicatie. De glinsterende tinten zijn vergelijkbaar met de stroom van water en herinneren ons eraan dat transparantie echte genezing kan brengen voor lichaam, geest en ziel. Blauwe Toermalijn heeft alles te maken met het helpen van je zacht door trauma heen te werken om op een plaats van diepe en ware genezing te komen.

Paarse Toermalijn

De stralende lavendeltinten van paarse toermalijn verdienen het ook de naam siberiet. Deze steen staat bekend om zijn aardende en beschermende eigenschappen, maar is ook een ongelooflijke edelsteen om je te helpen je volledig ontspannen te voelen en klaar om emotionele gehechtheden los te laten.

Draviet

De aardse bruine variant van Toermalijn wordt ook wel Draviet genoemd. Deze steen heeft alles te maken met het verankeren van je aan de grond onder je voeten en je stabiel houden, hoe hard de wind van chaos ook waait.

Regenboog Toermalijn

Regenboog toermalijn wordt geleverd in een groot aantal tinten die elke tint van de regenboog mengen om het evenwicht te herstellen. In de dans van licht en kleur worden de chakra's uitgenodigd om te stromen. Regenboog toermalijn is een ritme voor de ziel.

Watermeloen Toermalijn

Zo fris en fruitig als de prachtige bal van goedheid waarnaar het is vernoemd, vertegenwoordigt de watermeloen toermalijn het roze hartcentrum en de buitenste schil die je aan de wereld presenteert. Het brengt vrede in de kern en vreugde voor die externe relaties.

Hoe kan je toermalijn reinigen en opladen?

Je toermalijn stenen schoon en opgeladen houden is de beste manier om ze te laten werken in het licht van hun volste en meest fantastische kracht. Alle kristallen kunnen een beetje verstopt raken, vooral omdat ze met zoveel energie werken en hoewel dit op geen enkele manier schadelijk is, kan het dienen om de kracht die je uitzendt te belemmeren. Hoewel edelstenen niet elke dag of zelfs weken hoeven te worden gereinigd en opgeladen, doet het de kristallen wel een plezier om er wat water over te laten lopen en ze af en toe droog te deppen, en vooral na een grote energiesessie of wanneer je je voelt alsof je veel emotie in je kristallen hebt gegoten. Salie, palo santo en wierook werkt ook goed.

Het opladen van je toermalijn kan zo simpel zijn als ze een nacht in het maanlicht te laten of ze te laten tuimelen met andere heldere kwartskristallen die maar al te graag een beetje extra pit geven. Het is vooral belangrijk om deze stappen te zetten met de Zwarte Toermalijn of andere dergelijke beschermende stenen.

De geschiedenis van toermalijn

Het gerucht gaat dat ze geboren zijn uit de zeldzame energie van een regenboog, en de vele tinten van toermalijn rimpelen met fantasierijk spel, vreugdevolle vrijgevigheid en het aantrekken van perfecte welvaart. Deze edelstenen zijn gemaakt van silicaatmineralen en zijn te vinden in een reeks kleuren. Een van de meest bekende is de steen van de zwarte toermalijn, maar voor degenen die verlangen naar een vleugje kleur, kun je toermalijnkristallen vinden in helderdere tinten roze, groen, paars en zelfs regenboogtinten of de kleur van watermeloen.

Van India tot Australië en daarbuiten, toermalijn is een werelds juweeltje dat over de hele wereld te vinden is. De naam komt van de Singalese term 'Turmali', wat zich vertaalt naar onbekende edelsteen met een gemengde kleur, waardoor de samenstelling een mysterieus gevoel krijgt. Toermalijn kan vaak worden aangezien voor andere edelstenen. Er zijn zelfs Russische kroonjuwelen die werden gevierd vanwege hun rijkdom aan zeldzame robijnen, maar die in werkelijkheid toermalijn bleken te zijn. Ook in Brazilië dacht een Spaanse ridder dat hij een smaragd had opgegraven, maar het bleek ook een variëteit van groene toermalijn te zijn. Het is zeker een steen die graag op de zintuigen speelt.

De kleurrijke toermalijn variëteiten zouden aan het begin van de 18e eeuw vanuit Sri Lanka naar Europa zijn gekomen. Het is een van de weinige kristalstenen die elektrisch kan worden opgeladen, wat een bewijs is van zijn kracht. Tegenwoordig hebben we de neiging om ons tot toermalijn te wenden als we hunkeren naar balans en genezing, waarbij elke soort kleur verbinding maakt met een ander deel van onze zielsenergie. Lees verder om meer te weten te komen over de krachtige genezende krachten van Toermalijn.


Genezende eigenschappen van toermalijn

Het maakt niet uit welke tint Toermalijn je aanspreekt, ze brengen allemaal een overvloed aan helende voordelen op tafel. Open je hart, maak je geest leeg en manifesteer het leven dat je wilt met de ware betekenis van toermalijn...

Fysieke helende eigenschappen

Altijd klaar om het fysieke lichaam tot een stralend wezen te brengen, is Toermalijn een ongelooflijk hulpmiddel voor het immuunsysteem en het zenuwstelsel. Het helpt je lichaam graag om een gezonde benadering van de spijsvertering te nemen, dus voor iedereen die worstelt met maagproblemen, kan toermalijn een tedere genezer zijn. Toermalijn helpt ook om de botten en tanden te versterken. Het verbetert je hand-oogcoördinatiemogelijkheden en geeft je over het algemeen een heldere boost van gezondheid om je fysiek sterk en beter te laten voelen. Vooral groene toermalijn is geweldig voor mensen die zich traag voelen of last hebben van chronische vermoeidheid.

Mentale en emotionele helende eigenschappen

Krijg een serieuze dosis positiviteit als je ja zegt tegen alle onvoorwaardelijke liefde die de toermalijn steen klaar is om te delen. Terwijl verschillende tinten toermalijn werken om verbinding te maken met verschillende chakra's, zijn de belangrijkste waar de familie zich op richt, het hartchakra en het basischakra. Een van de dingen waar toermalijn geweldig in is, is het nemen van die schimmige negatieve gedachten en er een positieve draai aan geven.

Van de wortelchakra tot de kruinchakra, het hartchakra tot het derde oog, toermalijn werkt met alle chakra's om de energie met volle kracht te laten stromen. Hoewel verschillende tinten met verschillende chakra's werken, zijn het hart en de wortelchakra meestal het meest verbonden met toermalijn. Met een helder hartchakra zijn we open en bruisend van diep mededogen. De wortelchakra is hoe we ons veilig en stabiel voelen in deze wijde, wilde wereld. Wanneer onze wortelchakra stevig is, is het net als de boom, we zijn in staat om onze takken uit te nodigen om in veel verschillende richtingen te groeien en bloeien, allemaal zonder onze grondvesten te schudden.

Weegschaal en Maagd maken beide volledig gebruik van de helende krachten van echte toermalijn. Weegschalen kunnen prachtig diplomatiek, eerlijk en zelfs een beetje idealistisch zijn, waardoor ze heerlijk gewoon mensen zijn om mee om te gaan. Toermalijn zorgt ervoor dat ze beschermd blijven en niet worden misbruikt terwijl ze door het leven gaan. Omdat Weegschalen ook een beetje besluiteloos kunnen zijn, kan het gebruik van rode toermalijn een geweldige manier zijn om jezelf aan te moedigen actie te ondernemen en de beslissingen te nemen die rechtstreeks uit de kern van je eigen ware hart komen.

Maagden zijn sterke kanshebbers; ze zijn helder en hartstochtelijk en lijken met een glijdende beweging door het leven te gaan. Maar krab onder de oppervlakte van deze happy go lucky types en er is een gevoelige ziel te vinden. Maagden zijn eigenlijk heel goed in het maskeren van hun emoties, wat ertoe kan leiden dat de ziel uit balans raakt. Door zich te wenden tot de tinten van Toermalijn, kunnen Maagden leren hun externe communicatie af te stemmen op hun interne en hun emoties op een gezonde manier te kanaliseren in plaats van te werken om hun gevoelens diep te begraven.

Iedereen die krachtige beschermende vibes in huis wil brengen, moet zich wenden tot de energie van zwarte toermalijn. Deze steen is uitstekend geschikt voor het plaatsen bij ingangen of elke ruimte waarvan u denkt dat deze heilig en veilig moet worden gehouden. Als je overvloed en rust in je huis wilt brengen, dan kan groene toermalijn op kantoor leiden tot een gezondere werkmindset waarbij je jezelf niet tot op het bot opdrijft, maar je potentieel op een recordniveau houdt. Voor degenen die van hun slaapkamer een plek van zachtheid en liefde willen maken, is Roze Toermalijn de edelsteen om onder je kussen te hebben of medeleven uit te stralen op je nachtkastje.

Als je op zoek bent naar stenen die ook geschikt zijn om tegelijk met toermalijn te worden gedragen, kunt u kiezen voor donkere en dromerige obsidiaan, de rustgevende en serene sfeer van amethist, beschermende onyx, zachte agaat, koele kyaniet, de twinkeling van peridoot, de zachte licht van rozenkwarts en andes opaal.

Deze informatie is niet wetenschappelijk bewezen. De informatie komt van vele ervaringen van vele mensen. Edelstenen en mineralen zijn nooit een vervanging van medische hulp en behandeling!